Szép nyári nap – A Neoton Musical // Vecsés

BÁKK Nyári KultúrKavalkád - Szabadtéren is az élmény vár

Színház

Szép nyári nap – A Neoton Musical // Vecsés

BÁKK Nyári KultúrKavalkád - Szabadtéren is az élmény vár

Az idei nyáron első alkalommal szervezzük meg Vecsésen, a BÁKK előtti Fő téren SZABADTÉRI SZÍNHÁZI estjeinket, ahol egy több, mint 700-fős nézőtérrel és lelátóval várjuk kedves közönségünket! BÁKK Nyári KultúrKavalkád – Szabadtéren is az élmény vár!

Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én –hangzik majd fel a Neoton Vándorének című slágere a Veres 1 Színház új előadásában Vecsésen 2024 nyarán a BÁKK előtti fő téren.

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz. Ennek fontos szerepe van a történetben. A humorral és iróniával átszőtt musical szereplői fiatalok, akik „önként” vállalták a nyári melót.

A táborparancsnok Tóth Antal, a Szovjet- Magyar Barátság TSZ (TermelőSzövetkezet) paradicsom-feldolgozó melléküzemágának vezetője, helyettese Kovács Jenőné, azaz Panni néni, az orosz tanárnő. Juli, Panni néni KISZ-titkár lánya, beleszeret a frissen érettségizett Varga Péterbe, aki szociológusnak készül. Péter édesapja 56 után disszidált. A két különböző neveltetésű fiatal szerelmét sokan nem nézik jó szemmel.  Az építőtábor többi lakója is pesti tinédzser, akik ezeken a szép nyári napokon teszik azt, amit minden fiatal, vagyis dolgoznak, szórakoznak, összevesznek, kibékülnek, szerelmesek lesznek, de legfőképp énekelnek és táncolnak a máig népszerű Neoton slágerekre. Kell, hogy várj, Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig és még sok más dal is elhangzik az előadásban. A Neoton dalok mind a mai napig nem hiányoznak egyetlen valamirevaló házibuliból sem – korra való tekintet nélkül! Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezek a slágerek ma Magyarországon ugyanolyan népszerűek, mint az ABBA együttes dalai.

Az előadásban, a Szovjet-Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldolgozó melléküzemágának dolgozói, a paradicsom passzírozás szakértői, a Veresegyházi Hagyományőrzők tagjai vezetik be a fiatalokat a passzírozás rejtelmeibe.

És több, mint harminc évvel a rendszerváltás után már valóban felhőtlenül nevetünk múltunkon…!?

Szerzők:
Böhm György – Korcsmáros György – Pásztor László – Jakab György – Hatvani Emese

Szereplők:
Varga Péter – Cseh Dávid Péter / Braga Nikita
Kovács Juli – Gadó Anita / Széles Flóra
Sanya – Vincze Márton
Ria – Csáki Edina / Grubits Blanka
Öcsi – Krajnik-Balogh Gábor
Margó – Bajor Lili
Panni néni – Janza Kata / Náray Erika / Fésűs Nelly
Tóth Antal – Harna Péter
Rózsika – Zorgel Enikő
Kovács Jenő – Janik László
Tészabó – Pál Tamás / Kékesi Gábor
A Pesti Művésznő – Fésűs Nelly / Falusi Mariann / Márkus Judit

Továbbá:
fiúk, lányok, az építőtábor lakói; valamint asszonyok, a Bácsszentmáriai Szovjet – Magyar Barátság TSZ paradicsom-feldolgozó melléküzemágának dolgozói: Fésűs Ákos / Kalmár Botond, Géczi Olívia, Maros-Szabó Réka, Szombath Gergő / Kalmár Botond / Kovács Kristóf, Kiss Csinszka Flóra, Kovács Dominik Róbert, valamint a Veresegyházi Hagyományőrzők tagjai / Geréb Hajna és Paku Éva

Rendezőasszisztens: Czipó Gabriella, Csányi Erika
Súgó: Paku Éva
Koreográfus-asszisztens: Géczi Olívia
Jelmeztervező: Kemenesi Tünde
Díszlettervező: Michac Gábor
Zenei vezető: Nyitrai László
Koreográfus: Bakó Gábor

Rendező: Böhm György Jászai- és Nádasdy Kálmán-díjas

A produkcióban elhangzó minden dal Pásztor László, Hatvani Emese, Jakab György szerzeménye. Kivételt képez a „Kell, hogy várj” című dal, amely Pásztor László és S. Nagy István közös szerzeménye, a „Sandokan, Sandokan” című dal Guido & Maurizio De Angelis szerzeménye.

„A SZÉP NYÁRI NAP – NEOTON MUSICAL előadását a Szerzői Jogosultak különleges engedélyével az INTERSCENA Művészeti Ügynökséggel kötött megállapodás teszi lehetővé”

A Veres 1 Színház előadása

Az előadást Korcsmáros György emlékének ajánljuk.


Őrzésben és védésben partnerünk a JUSEC Kft.


BÁKK Nyári Kultúrkavalkád – Szabadtéri Színház időjárás protokoll

Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy az esemény szabadéri jellegére való tekintettel a BÁKK Nyári Kultúrkavalkád – Szabadtéri Színházi Estekre az alábbiakban leírtak figyelembe vételével érkezzenek:

– Kérjük, a kedvezőtlen időjárás kockázatára felkészülve jöjjenek a helyszínre, mivel szándékunk, hogy még bizonytalan, változó időjárási viszonyok között is megkezdjük, illetve folytassuk a rendezvényeket, ezért javasoljuk, hogy minden esetben hozzanak magukkal meleg és vízálló öltözetet.

– Kérjük, várható eső esetén esőköpennyel is készüljenek. Esernyő használata nem engedélyezett, mivel gátolja a nézők akadálymentes rálátását a színpadra.

– Kedvezőtlen időjárás, illetve technikai vagy egyéb akadályok esetén a rendezvény elmaradásáról a Szervező legkésőbb a rendezvény napján 15.00 óráig a rendezvény honlapján és közösségi oldalán Közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a rendezvény megtartására készülünk.

– Szervező fenntartja a jogot, hogy a rendezvényt szélsőséges időjárási körülmények, illetve rendkívüli technikai vagy egyéb akadályok esetén előzetesen bármikor, közvetlenül a rendezvény megkezdése előtt, illetve akár a helyszínen is lemondja.

Elmaradó rendezvény esete:

– A rendezvény kezdetekor, illetve első fele alatt a Szervező bizonytalan vagy szélsőséges időjárás, illetve technikai vagy egyéb akadályok esetén a meghirdetett kezdéstől számított 2 óráig várhat a rendezvény megkezdésével, illetve folytatásával.

– Amennyiben fent említett körülmények miatt a rendezvény annak első felének lejátszását megelőzően szakad félbe és a rendezvény nem kerül megtartásra, a megváltott jegyek árát visszatérítjük.

A rendezvény megtartottnak tekintendő, amennyiben az események első része (első felvonása) lejátszásra került, ebben az esetben a jegyek nem kerülnek visszaváltásra!

július 5. pén, 20:30

BÁKK előtti Fő tér

190 perc egy szünettel

12+

Színház


Jegyár

4.500,- Ft-tól


Megközelítés / parkolás


KövetkezőProgramjaink

A Pál utcai fiúk // Vecsés

Az idei nyáron első alkalommal szervezzük meg Vecsésen, a BÁKK előtti Fő téren SZABADTÉRI SZÍNHÁZI estjeinket, ahol egy több, mint 700-fős nézőtérrel és lelátóval várjuk kedves közönségünket! BÁKK Nyári KultúrKavalkád - Szabadtéren is az élmény vár! Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról, melyet a Pannon Várszínház előadásában láthat a közönség 2024 nyarán Vecsésen, a BÁKK előtti Fő téren.

Kézműves és bábos tábor a BÁKK-ban

2024. július 15-19. 8-17 óra Várunk minden olyan 8-14 év közötti gyereket, aki nyitott a csodákra, szeret alkotni, játszani és mesélni és részese lenni egy vidám hétnek! Táborunkban egy óriás mesejáték erdejében barangolunk, varázsparipára ülünk, fényhozót mártunk, gyertyát öntünk, madárkákat és sárkányokat röptetünk, majd merített papírra vetjük a mesét, meséskönyvet kötünk belőle majd a sajàt […]