A Pál utcai fiúk // Vecsés

Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: A PÁL UTCAI FIÚK Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán – zenés játék –

Színház

A Pál utcai fiúk // Vecsés

Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: A PÁL UTCAI FIÚK Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán – zenés játék –

Az idei nyáron első alkalommal szervezzük meg Vecsésen, a BÁKK előtti Fő téren SZABADTÉRI SZÍNHÁZI estjeinket, ahol egy több, mint 700-fős nézőtérrel és lelátóval várjuk kedves közönségünket! BÁKK Nyári KultúrKavalkád – Szabadtéren is az élmény vár!

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról, melyet a Pannon Várszínház előadásában láthat a közönség 2024 nyarán Vecsésen, a BÁKK előtti Fő téren.

Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.

A klasszikus alapmű ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. Az előadásban döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.


Szereplők:
RÁCZ TANÁR ÚR, JANÓ, A GRUND ŐRE – Zayzon Csaba

A Pál utcaiak:
BOKA – Szelle Dávid
NEMECSEK – Szente Árpád Csaba / Havasi Tamás
GERÉB – Németh Ádám
CSÓNAKOS – Hédl-Szabó Dániel/ Guba Ákos
KOLNAY – Molnár Ervin / Kovács Gábor/ Pintér Zoltán Dániel
BARABÁS – Ruff Roland
WEISZ – Budai Márton Zoltán / Kovács Gábor / Boda Péter
RICHTER – Farkas-Csányi Attila / Kovács Gábor / Boda Péter
CSELE – Csabai Pál / Budai Márton Zoltán / Szente Árpád Csaba / Göndör Dávid
LESZIK – Kiss Máté / Boda Péter / Guba Ákos

A Vörösingesek:
ÁTS FERI – Kátai Norbert
AZ IDŐSEBB PÁSZTOR – Keresztesi László / Lenchés Márton
A FIATALABB PÁSZTOR – Lenchés Márton / Hédl-Szabó Dániel / Csabai Pál
SZEBENICS – Kovács Gábor / Burián András /Guba Ákos /Szabó Lajos

Vörösingesek: Schvéder Levente, Pásztor Richárd, Patkó Ádám, Szabó Lajos, Guba Ákos, Burián András, Nagy Bulcsú, Pintér Zoltán Dániel, Csabai Pál, Pintér László Marcell

Játéktér: Vándorfi László
Jelmeztervező: Justin Júlia
Produkciós vezető: Szelle Dávid
Koreográfus: Krámer György

Rendező: Vándorfi László

A színpadi változat kialakításában részt vett: Marton László és Radnóti Zsuzsa, Török Sándor átdolgozásának néhány elemét felhasználva.

A zenés játék a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerül bemutatásra.

Molnár Ferenc örököseit Magyarországon a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

Őrzésben és védésben partnerünk a JUSEC Kft.BÁKK Nyári Kultúrkavalkád – Szabadtéri Színház időjárás protokoll

Tájékoztatjuk kedves közönségünket, hogy az esemény szabadéri jellegére való tekintettel a BÁKK Nyári Kultúrkavalkád – Szabadtéri Színházi Estekre az alábbiakban leírtak figyelembe vételével érkezzenek:

– Kérjük, a kedvezőtlen időjárás kockázatára felkészülve jöjjenek a helyszínre, mivel szándékunk, hogy még bizonytalan, változó időjárási viszonyok között is megkezdjük, illetve folytassuk a rendezvényeket, ezért javasoljuk, hogy minden esetben hozzanak magukkal meleg és vízálló öltözetet.

– Kérjük, várható eső esetén esőköpennyel is készüljenek. Esernyő használata nem engedélyezett, mivel gátolja a nézők akadálymentes rálátását a színpadra.

– Kedvezőtlen időjárás, illetve technikai vagy egyéb akadályok esetén a rendezvény elmaradásáról a Szervező legkésőbb a rendezvény napján 15.00 óráig a rendezvény honlapján és közösségi oldalán Közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a rendezvény megtartására készülünk.

– Szervező fenntartja a jogot, hogy a rendezvényt szélsőséges időjárási körülmények, illetve rendkívüli technikai vagy egyéb akadályok esetén előzetesen bármikor, közvetlenül a rendezvény megkezdése előtt, illetve akár a helyszínen is lemondja.

Elmaradó rendezvény esete:

– A rendezvény kezdetekor, illetve első fele alatt a Szervező bizonytalan vagy szélsőséges időjárás, illetve technikai vagy egyéb akadályok esetén a meghirdetett kezdéstől számított 2 óráig várhat a rendezvény megkezdésével, illetve folytatásával.

– Amennyiben fent említett körülmények miatt a rendezvény annak első felének lejátszását megelőzően szakad félbe és a rendezvény nem kerül megtartásra, a megváltott jegyek árát visszatérítjük.

A rendezvény megtartottnak tekintendő, amennyiben az események első része (első felvonása) lejátszásra került, ebben az esetben a jegyek nem kerülnek visszaváltásra!

július 7. vas, 20:30

BÁKK előtti Fő tér

180 perc egy szünettel

12+

Színház


Jegyár

8.000,- Ft-tól


Megközelítés / parkolás


KövetkezőProgramjaink

Szép nyári nap – A Neoton Musical // Vecsés

Az idei nyáron első alkalommal szervezzük meg Vecsésen, a BÁKK előtti Fő téren SZABADTÉRI SZÍNHÁZI estjeinket, ahol egy több, mint 700-fős nézőtérrel és lelátóval várjuk kedves közönségünket! BÁKK Nyári KultúrKavalkád - Szabadtéren is az élmény vár! Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én –hangzik majd fel a Neoton Vándorének című slágere a Veres 1 Színház új előadásában Vecsésen 2024 nyarán a BÁKK előtti fő téren.

Kézműves és bábos tábor a BÁKK-ban

2024. július 15-19. 8-17 óra Várunk minden olyan 8-14 év közötti gyereket, aki nyitott a csodákra, szeret alkotni, játszani és mesélni és részese lenni egy vidám hétnek! Táborunkban egy óriás mesejáték erdejében barangolunk, varázsparipára ülünk, fényhozót mártunk, gyertyát öntünk, madárkákat és sárkányokat röptetünk, majd merített papírra vetjük a mesét, meséskönyvet kötünk belőle majd a sajàt […]