BÁLINT ÁGNES MESEFESZTIVÁL

A mesefesztivál létrejötte egybeforrt a ház megnyitásával. Mivel a ház névadója, Bálint Ágnes a meséi és a több évtizedes mesefilmes munkái kapcsán vált ismertté, valamint 61 éven keresztül, egészen haláláig Vecsésen élt és alkotott, adta magát, hogy milyen tematikájú rendezvényt indítson útjára a BÁKK.

Az esemény rövid idő alatt népszerű lett a település és a környékbeli lakosság körében. A BÁKK azóta is minden évben megrendezi a Mesefesztivált, mely elhivatott abban, hogy a klasszikus meséket és a minőségi szórakozást ötvözve nyújtson ingyenes kikapcsolódási lehetőséget, a gyermekeknek, és a családoknak egyaránt.

2013-as indulása óta a Bálint Ágnes Mesefesztivál – ha szabad így fogalmaznunk – kinőtte magát, hiszen 2019-ben már a hetedik alkalommal került megrendezésre, melyre az ország minden pontjából érkeztek látogatók és két nap alatt több mint tízezer érdeklődőt vonzott.

2020-ban sajnos a járványhelyzet miatt nem tudtuk megrendezni kétnapos eseménysorozatunkat. Reméljük, hogy 2022 májusában újra együtt ünnepelhetjük a Bálint Ágnes meséket Vecsésen a BÁKK szervezésében.

Igen, a hír igaz… sajnos a megszokott formájában idén sem tarthatjuk meg a Bálint Ágnes Mesefesztivált, viszont BÁKK Manó mindenképpen szeretne ellátogatni Vecsésre, hogy egy nyár eleji családi programmal kedveskedjen a gyerkőcöknek.A megfelelő óvintézkedések betartásával június 5-én egy egész napos programra várjuk a családokat a BÁKK előtti Fő térre, ahol mese- és bábelőadásokkal készülünk, valamint néhány mókás játékot is kipróbálhatnak a kisebbek és nagyobbak.Bokorszínpadi előadásainkat korlátozott létszámmal, megfelelő távolságtartással szervezzük, melyre kérjük, előzetesen az alábbi formula kitöltésével regisztráljanak a szülők.Nagyon várjuk már a személyes találkozást június elején, szeretnénk egy mesés napot varázsolni a gyerekeknek és a szülőknek is, hogy újra önfeledten szórakozhasson együtt az egész CSALÁD!