X. BÁLINT ÁGNES MESEFESZTIVÁL

Írjátok be a naptárba: X. Bálint Ágnes Mesefesztivál // 2022. július 8-9-10. // Vecsés

Az egész hétvégét felölelő eseménysorozat az elmúlt 10 év mesefesztiváljait ötvözi majd névadója Bálint Ágnes születésének 100. évfordulójával. Az idei fesztiválra a báb- és gyermekszínházi előadások bemutatására olyan hazánkban működő, nagy hagyománnyal bíró kő-bábszínházakat kértünk fel, akik repertoárjuk legjobb előadásait hozzák majd el Vecsésre. A minőségi programok mellett látványos és különleges meglepetés játékokkal is készülünk.
Hamarosan jelentkezünk a további részletekkel és a teljes programmal!

A mesefesztivál létrejötte egybeforrt a ház megnyitásával. Mivel a ház névadója, Bálint Ágnes a meséi és a több évtizedes mesefilmes munkái kapcsán vált ismertté, valamint 61 éven keresztül, egészen haláláig Vecsésen élt és alkotott, adta magát, hogy milyen tematikájú rendezvényt indítson útjára a BÁKK.

Az esemény rövid idő alatt népszerű lett a település és a környékbeli lakosság körében. A BÁKK azóta is minden évben megrendezi a Mesefesztivált, mely elhivatott abban, hogy a klasszikus meséket és a minőségi szórakozást ötvözve nyújtson ingyenes kikapcsolódási lehetőséget, a gyermekeknek, és a családoknak egyaránt.

2013-as indulása óta a Bálint Ágnes Mesefesztivál – ha szabad így fogalmaznunk – kinőtte magát, hiszen 2019-ben már a hetedik alkalommal került megrendezésre, melyre az ország minden pontjából érkeztek látogatók és két nap alatt több mint tízezer érdeklődőt vonzott.

2020-ban sajnos a járványhelyzet miatt nem tudtuk megrendezni kétnapos eseménysorozatunkat. Reméljük, hogy 2022-ben újra együtt ünnepelhetjük a Bálint Ágnes meséket Vecsésen a BÁKK szervezésében.