XII. BÁLINT ÁGNES MESEFESZTIVÁL

ÍRJÁTOK FEL A NAPTÁRBA!
2024-ben a mesehősök visszatérnek a XII. Bálint Ágnes Mesefesztiválra! Gyertek el május 25-26-án, a gyereknapi hétvégén Vecsésre és vegyetek részt a LEGEK MESEFESZTIVÁLJÁN, ahol a LEGnépszerűbb gyerekzenekarokkal, a LEGizgalmasabb gyermekszínházi- és bábelőadásokkal, a LEGkreatívabb és LEGtrükkösebb feladványokkal, valamint a LEGnagyobb attrakciókkal várunk!
A hangulatot egyedi készítésű környezettudatos dekorációink teszik majd igazán meséssé!

KATTINTS A RÉSZLETES PROGRAMÉRT ÉS A TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

ARCHÍV

BÁKK Manó az óperencián túlra indul, hogy megmentsen egy ismeretlen manó lányt, aki egy ódon mesebeli kastély tornyában raboskodik már időtlen idők óta. A kalandban segítségére sietnek a már ismert BÁKK Földi jóbarátok, valamint számtalan népszerű mesehős, akikkel idén is találkozhattok a XI. Bálint Ágnes Mesefesztiválon. Gyertek el Ti is május 20-21-én Vecsésre, hogy részesei lehessetek BÁKK Manó legújabb kalandjának!

További izgalmas részletek HAMAROSAN!

Kedves Gyerekek, kedves Szülők!

Köszönjük, hogy részt vettetek a X. Bálint Ágnes Mesefesztiválon!

Az eseményen készült fényképeket IDE KATTINTVA lapozgathatjátok!
A hangulatvideót pedig ITT NÉZHETITEK MEG!

Számunkra fontos közönségünk véleménye, ezért arra kérünk Benneteket, hogy az alábbi linken található rövid kérdőív megválaszolásával segítsétek munkánkat, hogy időről időre az igények és visszajelzések alapján szervezhessük eseményeinket!

🙏KÖSZÖNJÜK!🙏
👉KATTINTS A KITÖLTÉSHEZ👇
https://forms.gle/F84FH1PsZzMKPFHz7

JÖVŐRE VELETEK UGYANITT!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….


2022-ben július 8-9-10-én kerül megrendezésre Vecsésen a Bálint Ágnes Mesefesztivál. Az egész hétvégét felölelő eseménysorozat az elmúlt 10 év Mesefesztiváljait ötvözi majd névadója Bálint Ágnes születésének 100. évfordulójával.

Nemcsak tematikájában, de szereplőiben is megelevenedik az elmúlt 10 év, újra a Mesefesztiválon köszönthejük majd a jól ismert mesehősöket: a három kismalacot, farkas komát, az óriást, a hétfejű sárkányt, a buboréktündért, porcicát, a cirkuszi társulatot, de természetesen Mazsola és BÁKK Manó sem maradhatnak ki a sorból.

Az idei fesztiválra – amely a „Bálint Ágnes 100 – A mese örök” elnevezésű programsorozatunk egyik kiemelt állomása is egyben – a báb- és gyermekszínházi előadások bemutatására olyan hazánkban működő, nagy hagyománnyal bíró kő-bábszínházakat kértünk fel, akik repertoárjuk legjobb előadásait hozzák el Vecsésre. A minőségi programok mellett látványos és különleges meglepetés játékokkal is készülünk, természetesen nem maradhat el a retro kisbusz és a kisvonat sem, mely a Bálint Ágnes Kulturális Központ és a Bálint Ágnes Emlékház között közlekedi majd.

Mesepárti regisztrációval a gyerekek részt vehetnek az immár hagyományos pecsétgyűjtő játékunkban, ahol tíz helyszínen 10 játékos feladatot kell majd megoldaniuk. A játékot leggyorsabban teljesítők most is meglepetés ajándékra számíthatnak. A program ingyenes de regisztrációhoz kötött. Az eseményre előzetesen IDE KATTINTVA regisztrálhatják a szülők a gyerkőcöket!*
*Az ajándékok száma limitált. Szombaton és vasárnap is 300-300 darab BÁKK Manó kulacs kerül kiosztásra, a 10 különböző pecsétet leggyorsabban begyűjtők között.

Bau-Styl nyereményjáték
X. Bálint Ágnes Mesefesztivál kiemelt partnere, a BAU-STYL Kft. felajánlásából egy kis játékra invitáljuk a gyerkőcöket:
BÁKK Manót egy szép színes házikóval ajándékoznánk meg ezen a kerek évfordulón, hogy legyen hol kipihennie a Mesefesztivál fáradalmait. A tervezésbe pedig szeretnénk segítségül hívni Benneteket!
TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS JÁTÉLSZABÁLYZAT, KATTINTS!

Részletes program:
/Helyszínek: Bálint Ágnes Központ előtti Fő tér, Szent István tér, Bálint Ágnes Emlékház/

Július 8. péntek
10:00 Ovis mesevetélkedő
17:00 Kukori és Kotkoda
Kisspista színház – Emlékház

Július 9. szombat
10:30 Paprika Jancsi bábelőadás – Emlékház
11:30 FlashMob
12:00 Megnyitó
13:00 Mozgó Táncszínház // NewDanceWorld – professional dance show
14:30 Aranyszőrű bárány // Kabóca Bábszínház
15:00 Mazsola // Csodamalom Bábszínház – Emlékház
15:30 Vitéz László és az elátkozott malom // Ciróka Bábszínház
16:15 Kerekítő mondókázó
16:30 Mesecirkusz // Kabóca Bábszínház
17:15 Kerekítő ovimóka
18:00 Buborék koncert

Július 10. vasárnap
10:00 Misi Mókus kalandjai // Vaskakas Bábszínház
11:00 Bolondos mesék // Napsugár Bábszínház – Emlékház
11:00 Kiváncsi pillangó // Kövér Béla Bábszínház
13:00 Meseíró pályázat eredményhirdetés
14:00 Ilók és Mihók előadás // Vaskakas Bábszínház
15:00 Utazás a csacsifogaton // Napsugár Bábszínház – Emlékház
15:30 Betyárvilág // Kövér Béla Bábszínház
17:00 Óriásbábos vonulás
18:00 Apacuka koncert

Mesés élményforgatag (folyamatosan látogatható attrakciók):
• Napsugár Bábszínház Egérkisasszony bábkiállítása
• Karzat Színház játéktér
• Vásári forgatag BÁKK óriásjelmezekkel
• Mazsola játszóház
• Anya Tanya – Apa Tanya
• Gammel Kör kézműves foglalkozása
• Labirintus Útvesztő
• Meseíró pályázat kiállítás
• Kisvonatos utazás
• Óriástársasjáték
• Bábjáték automata
• Színjáték automata
• Ládavasút
• Mászófal
• Verklis karaoke
• Vízidodzsem
• Logikó-P Játék-tér
• Helen Doron készségfejlesztő játéktér
• Gólyalábasok
• Cirkuszi játszóház artistákkal
• Trilla Manók, meseverkli
• Buborék Tündér
• Williams TV // Mese stúdió

A mesefesztivál létrejötte egybeforrt a ház megnyitásával. Mivel a ház névadója, Bálint Ágnes a meséi és a több évtizedes mesefilmes munkái kapcsán vált ismertté, valamint 61 éven keresztül, egészen haláláig Vecsésen élt és alkotott, adta magát, hogy milyen tematikájú rendezvényt indítson útjára a BÁKK.

Az esemény rövid idő alatt népszerű lett a település és a környékbeli lakosság körében. A BÁKK azóta is minden évben megrendezi a Mesefesztivált, mely elhivatott abban, hogy a klasszikus meséket és a minőségi szórakozást ötvözve nyújtson ingyenes kikapcsolódási lehetőséget, a gyermekeknek, és a családoknak egyaránt.

2013-as indulása óta a Bálint Ágnes Mesefesztivál – ha szabad így fogalmaznunk – kinőtte magát, hiszen 2019-ben már a hetedik alkalommal került megrendezésre, melyre az ország minden pontjából érkeztek látogatók és két nap alatt több mint tízezer érdeklődőt vonzott.

2020-ban sajnos a járványhelyzet miatt nem tudtuk megrendezni kétnapos eseménysorozatunkat. Reméljük, hogy 2022-ben újra együtt ünnepelhetjük a Bálint Ágnes meséket Vecsésen a BÁKK szervezésében.