Feketedió díjat vehetett át intézményünk igazgatója Kis Tóth János

A Pest Megyei Népművelők Egyesülete 1996-ban alapította a Feketedió díjat, amely a Vármegyeháza Díszudvarában egykor állt fáról kapta a nevét. A díjat azok a közművelődési szakemberek nyerhetik el minden évben, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak.

Az egyesület elnöksége Feketedió díjat adományozott Kis Tóth János Wlassics Gyula-díjas népművelőnek, a vecsési Bálint Ágnes Közművelődési Központ igazgatójának.

Kis Tóth János 32 éve dolgozik a kultúraközvetítési szakmában, kezdetben, mint a vecsési József Attila Művelődési Ház művelődésszervezője, 25 éve pedig mint annak igazgatója. 2013-tól a jogutód Bálint Ágnes Kulturális Központ vezetője, menedzsere. Aktívan részt vesz a szakmai közéletben: elnökségi tagja a Pest Megyei Népművelők Egyesületének, kuratóriumi elnöke a Vecsés Közművelődéséért Alapítványnak. Intézménye rendezte meg 2016-ban a Magyar Népművelők Egyesülete XXXIII. Országos Vándorgyűlését. Több olyan városinak induló nagyrendezvény létrehozója, amelyek országos érdeklődésre is számot tartanak. Ezek közül a legjelentősebb az évente megrendezett Bálint Ágnes Mesefesztivál és a Vecsési Káposztafesztivál. A díj: vörös márvány posztamensen bronz kisplasztika, Janzer Frigyes Munkácsy díjas szobrász alkotása.

ez is érdekelheti

Meseíró pályázat 2024

Idén is meghirdetjük az immáron hagyományos Meseíró pályázatunkat, ahol a a környezettudatosság és az újrahasznosítás jegyében várjuk „zöld” meséiteket!

A BÁKK ünnepi nyitvatartása

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy 2023. december 21-től 2024. január 7-ig az előre meghirdetett rendezvényekhez igazodva tart csak nyitva a Bálint Ágnes Kulturális Központ, valamint a Mazsola Játszóház, a helyszíni jegyértékesítés szünetel. Az online jegyvásárlás a zárvatartás alatt is zavartalan. Kellemes ünnepeket és boldog új évet kíván a BÁKK Csapata!