A 30. Művészetek Völgye vendége lesz Vecsés

Július 23. és augusztus 1. között rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját, a 30. Művészetek Völgye-t. Július 30-án a programsorozat vendége lesz Vecsés; városunk Taliándörögdön mutatkozik be az érdeklődőknek.

Az egész napos rendezvénysorozat a Vecsési Értéktár erre az alkalomra készült kiállításának megnyitójával indul. Kiss Gáborral, a Vecsési Honismereti Kör vezetőjével Szőke András házigazda beszélget.

Településünk bemutatásának elmaradhatatlan része a gasztronómia és látványkonyha: a hagyományos sváb káposztás ételről Wirthné Sárosi Éva és Nyitrainé Sárosi Mária gondoskodnak majd. A messze földön híres házi vecsési savanyúságokat Szabadosné Schiller Katalin mutatja be és kóstoltatja vendégeinkkel.

Kulturális programokban sem lesz hiány: a Kisspista Színház előadása Márton Áronra emlékezik, fellép a Balla Péter Népdalkör és Citerazenekar, a Jazzquartett, a Gyümölcsös tapír és a Natúr fakír formáció Lenkefi Istvánnal és Rózsa Györggyel. A BlechKraft Zenekar könnyűzenei produkcióját követően pedig a Sváb Táncházba együtt rophatja a közönség Dobrovitz Ramóna, Horváth Erzsébet, Endler Sándor és Schneider Dániel néptáncosokkal a Brunner Zenekar koncertjére.

Az eseményen a Mazsola Játszóház gyereksarokban játszhatnak a kisebb és nagyobb gyerkőcök.A program Vecsés Város támogatásával a Bálint Ágnes Kulturális Központ szervezésében valósul meg.

ez is érdekelheti

Meseíró pályázat 2022

Engedd szabadon a fantáziád és írd meg Te az idei Mesefesztivál legszebb, legizgalmasabb, legszínesebb, legötletesebb történetét! Jelentkezz pályázatunkra és küldd el mesédet június 21-ig  a meseiro@kulturba.hu címre!

Összefogás Jótékonysági Koncert // BÁKK // Vecsés

230.000,- Ft-ot sikerült összegyűjtenünk az Összefogás Jótékonysági Koncerten, melyet teljes egészében az ukrajnai, menekülni kényszerült családok megsegítésére szánunk. A teljes felajánlott összeget Kis Tóth János, a BÁKK igazgatója adta át Tárnokiné dr. Törő Krisztinának, a Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ vezetőjének, akik közvetlenül a rászorulóknak juttatják el az adományt.