A 30. Művészetek Völgye vendége lesz Vecsés

Július 23. és augusztus 1. között rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját, a 30. Művészetek Völgye-t. Július 30-án a programsorozat vendége lesz Vecsés; városunk Taliándörögdön mutatkozik be az érdeklődőknek.

Az egész napos rendezvénysorozat a Vecsési Értéktár erre az alkalomra készült kiállításának megnyitójával indul. Kiss Gáborral, a Vecsési Honismereti Kör vezetőjével Szőke András házigazda beszélget.

Településünk bemutatásának elmaradhatatlan része a gasztronómia és látványkonyha: a hagyományos sváb káposztás ételről Wirthné Sárosi Éva és Nyitrainé Sárosi Mária gondoskodnak majd. A messze földön híres házi vecsési savanyúságokat Szabadosné Schiller Katalin mutatja be és kóstoltatja vendégeinkkel.

Kulturális programokban sem lesz hiány: a Kisspista Színház előadása Márton Áronra emlékezik, fellép a Balla Péter Népdalkör és Citerazenekar, a Jazzquartett, a Gyümölcsös tapír és a Natúr fakír formáció Lenkefi Istvánnal és Rózsa Györggyel. A BlechKraft Zenekar könnyűzenei produkcióját követően pedig a Sváb Táncházba együtt rophatja a közönség Dobrovitz Ramóna, Horváth Erzsébet, Endler Sándor és Schneider Dániel néptáncosokkal a Brunner Zenekar koncertjére.

Az eseményen a Mazsola Játszóház gyereksarokban játszhatnak a kisebb és nagyobb gyerkőcök.A program Vecsés Város támogatásával a Bálint Ágnes Kulturális Központ szervezésében valósul meg.

ez is érdekelheti

BÁKK Járványügyi szabályok

A Bálint Ágnes Kulturális Központ védettségi igazolvány és maszk viselése nélkül is látogatható. Kivétel a zenés-táncos rendezvény melyeken a részvételkor minden esetben kötelező a védettségi igazolvány felmutatása. Programjainkra javasoljuk az online jegyvásárlást, mely megújult weblapunkról a www.kulturba.hu címen elérhető. Helyszíni jegypénztárunk rendkívüli nyitvatartása: H-P 08.00-16.00. Várjuk szeretettel Közönségünket programjainkra és közösségi foglalkozásainkra!

Mesél az erdő – A Mazsola Játszóház nyári tábora

A hét alatt, minden nap feldolgozunk egy aranyos, állatos mesét, amit utána közösen eljátszunk. A nap témájával kapcsolatban ügyességi feladatokkal szórakoztatjuk magunkat és maszatolni, festeni, rajzolni, vágni, ragasztani is fogunk. Várjuk a meséket és az alkotni szerető gyerekeket!