A Veres 1 Színház Bemutatja: SÖRGYÁRI CAPRICCIO

Írta: Bohumil Hrabal, Fordította: Bognár Róbert

Színház

A Veres 1 Színház Bemutatja: SÖRGYÁRI CAPRICCIO

Írta: Bohumil Hrabal, Fordította: Bognár Róbert

A cseh nemzeti léleknek éppen úgy része a sör, mint a magyarnak a pálinka. Ezt számos irodalmi alkotás bizonyítja Hasek Svejkjétől, Hrabal Sörgyári capricciojáig. A Veres 1 Színház előadása ezen a nyomon indul el, hogy mint egy különleges kaleidoszkópban, mulatságos élethelyzeteket, romantikus kalandokat, emberi sorsokat mutasson meg az aranyló sör szétpukkanó hab-buborékjaiban. Bognár Róbert és Schlanger András friss, egészen új dramaturgiai megközelítésében nem csupán az eredeti regény, de szinte az egész hrabali legendárium megelevenedik. A színészek kaméleonként változnak át a városka jellegzetes karaktereivé épp úgy ahogy a díszlet is képes a néhány jelzés szerű elemmel utcából hálószobává, majd irodává, vagy épp a gyár fölé magasodó kéménnyé válni. A nézőkkel közös nagy gyermeki játékot erősíti a szereplőkből alakított alkalmi zenekar is, amely az élőzene semmihez nem hasonlítható hatását hívja segítségül a varázslathoz. Aki a Sörgyári capricciót választja, egy vidám, mégis érzelmes estét választ éppen úgy, mint egy nyáresti, baráti sörözéskor.

Szereplők: Földes Eszter, Kerekes József, Mohai Tamás, Janik László, Zorgel Enikő, Pál Tamás, Krajnik-Balogh Gábor, Fellinger Domonkos, Pásztor Tibor, Fekete Linda, Csáki Edina és Csányi Erika

Látványtervező: Kuti Letícia
Zenei vezető: Nyitrai László
Koreográfus: Blaskó Borbála
Rendező: Schlanger András

A program védettségi igazolvány nélkül látogatható.
A Bálint Ágnes Kulturális Központ közösségi tereiben – a hatályos szabályozás szerint – kötelező a helyes maszkhasználat.

december 29. sze, 19:00

Színházterem

130 perc

14+

Színház


Jegyár

4.900,- Ft


Megközelítés / parkolás


KövetkezőProgramjaink

BÁKK Mikulás

Tudjátok-e hogyan jön a Mikulás? Van ahová szánon jön, van, ahová hintón, van, ahová repülőn, s van, ahova sítalpon, ha kell, hajón utazik, s bizony az sem ritka, hogy gyalogol ide-oda. Hozzánk ismét kamionon érkezik, december 5-én este Vecsésre is eljön, hogy minden gyermek találkozhasson vele.

A JÁTÉKSZÍN BEMUTATJA: A VÁD TANÚJA

Vajon ártatlan vagy bűnös Leonard Vole, a jóképű fiatalember, akit egy idős hölgy meggyilkolásával vádolnak? Agatha Christie ezúttal is mesterien szövi a szálakat a fordulatokban, meglepetésekben gazdag krimijében, melynek a legfőbb helyszíne a tárgyalóterem, ahol a néző szinte esküdtszéki ülnökként vehet részt az izgalmas nyomozásban.