VII. Bálint Ágnes Mesefesztivál - BÁKK Manó jelentkezik

Időpont: 2019. május 18-19.

BÁKK manó eltervezte, hogy nekiered a hosszú útnak, mert a Mesefesztivált már le ne késse, még véletlenül se. Kék virágszirmokra, sárga nektárral megírta leveleit, és a könnyű szellők szárnyán küldte el a világ hét sarka felé, hogy mindenki tudja, idén is lesz Mesefesztivál Bákkföldön. Jöjjön kicsi és nagy, jöjjön rövid és hosszú, jöjjön öreg és fiatal, jöjjön mindenki, aki nem felejtette el gyermekkora szivárványos pillangóit!  

Felpakolta hát úti tarisznyáját, tett bele hamuban sült pogácsát, pont hétszer hét darabot, és nekiindult hetedhét határon át. A pillangók játékosan fogócskázva repdestek a feje körül, évődve, civódva a manómosolyért. Kölcsön kérte a hétmérföldes csizmát, és igencsak szedni kezdte a lábait. Míg szélsebesen haladt, gondolatban újból sorba szedte gondosan kiket szeretne elhívni a Mesefesztiválra, minek örülnének a legjobban a gyerekek?

Talán készíthetnének maguknak újból kis barátotokat plüssből, megosztani az álmok örömét. Talán hét kis törpét a bányából hazafelé, vagy hét pici sárkányt, vagy csak egyet hét fejjel? Hát persze, legyen!

Legyen még ugráló vár is. Jó nagy, sok-sok csúszkával és ablakkal. Levegőtől dagadt testük puhán ringasson, vagy röpítsen föl a magas égig! Sőt! Kettő kell, mert ugrálni jó!

Igen, igen az akadálypálya remek, jó ötlet! Fondorlatos, boszorkányos, szövevényes, a mesék gonoszaival telten. Várva a kis hősök és hősnők okos, mosolygós szemeit. Hét akadály is lészen  benne, hét őr, kik a meséket vigyázzák, és gáncsot vetnek, melyet hétszer kell megvívni. Tovább haladván erős szívvel, beretva éles elmével, és bájitallal felvértezve, a híres Hét vezér játszótéren a Honfoglalásnak is a részesei lehetnek a gyerekek.

Ki is még? Hát persze, a Buborék Tündér! Ő kell nekünk. Milyen jó is volt a színes buborékokban bejárni Meseországot, meg- meg állva egy kis játékra, hancurra a barátainkkal. Feledvén gondot, bajt, hogy előbb-utóbb elnyeli Meseországot a felnőttek szürke fellege, ha nem vigyázzuk! Lebegni, úszni a légben, madarakkal versenyre kelni, szárnyak nélkül hét üveghegyen túl repülni. Színes tükörként a ragyogásban magunkra ismerni, nevetve barátokra lelni.

Emlékei, szeme előtt megelevenedve, színes bábok képében sorjáznak, hangosan ágálva, a játék jogát és okát követelve! No, csak! A Bábjáték automata! Hiszen ez nagyszerű! Okulni, szórakozni, mindezt együtt tenni, ez a nagyszerű! Ők is jöjjenek, várjuk epedve. Vers, mondóka, mese, mindent mondó gép, mely a gyerekek meséit örökíti meg, mindenkinek saját ízlése szerint.

Kicsit megállt, pihenni kell. Letelepedve emlékek röppennek elibe, mintegy kikukkantva elméjének feneketlen bugyrából. Így pihent tavaly is a Mosolyudvar padlatán, kissé megfáradván a népi játékok töméntelen sokaságán. Be szép is volt! De hát miért ne lehetne ismét szép? Jönnek Ők is, és lesz újból móka és kacagás. Hisz mit ér egy Mesefesztivál ezek nélkül. Sőt, mi lenne, ha az igazi sárkány komám is eljönne most hozzánk? Ott a Mosolyudvarban pont el is tudná vackolni magát. De lángot nem fújhat, csak ha fogcsikorgatóra fordul az idő. De ettől nem félünk.

Bákk manó megnyugodva vette számba kiket hív meg a Mesefesztiválra. Elégedett volt, hiszen így most is olyan szép és jó lesz mint tavaly.

BÁLINT ÁGNES KULTURÁLIS KÖZPONT 2220 Vecsés, Telepi út 43. Telefon: 06 29 350 279, e-mail: info@kulturba.hu

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 8:00 - 20:00 óráig, továbbá rendezvényekhez igazodva, JEGYÉRTÉKESÍTÉS:  2220, Vecsés, Telepi út 43.

Programjainkról tájékozódhat Youtube csatornánkon és Facebook oldalunkon.

Please publish modules in offcanvas position.