Mi magyarok előadássorozat - második évad

Paulinyi Tamás: Sámánok és Táltosok, a sámánság szerepe jelen korunkban és a magyar őstörténetben

Ismeretterjesztő-interaktív előadás

Időpont: 2020. február 20. 17.00 óra

Az előadás ingyenesen látogatható!

A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel, idén is megszervezzük a magyarságról szóló ismeretterjesztő-tudományos interaktív előadássorozatunkat, melynek első előadója Paulinyi Tamás író, pszi-kutató.

Ki a sámán, mi a sámán? Különbözik-e a sámán a táltostól? A sámáni transzban valóban át lehet kelni a „szellemvilágokba”? Gyakori kérdések ezek a mai spirituális szubkultúrával ismerkedők körében. Különösképp, hogy manapság a neosamanizmus ugyanitt egyre nagyobb tért hódít, sorra alakulnak a sámándobkörök és az ősi hagyományokat ápoló csoportok. Nekünk magyaroknak nem kell mélyre ásnunk ehhez a múltba, jó ezer éve eleink is ebben a hitvilágban éltek.

De mi lehet a szerepe a jelenben a sámáni szemléletnek, mit adnak a ma emberének a sámáni gyakorlatok? Ezekre a kérdésekre ad választ Paulinyi Tamás író és tudatkutató, aki nemcsak a sámáni hagyományokat és tudatállapotokat mutatja be a téma szakértőjeként, de az előadás második felében egy általa vezetett dobmeditációval, sámáni „utazásra” is hívja a látogatókat… 

BÁLINT ÁGNES KULTURÁLIS KÖZPONT 2220 Vecsés, Telepi út 43. Telefon: 06 30 668 7038, e-mail: info@kulturba.hu

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 8:00 - 20:00 óráig, továbbá rendezvényekhez igazodva, JEGYÉRTÉKESÍTÉS:  2220, Vecsés, Telepi út 43.

Programjainkról tájékozódhat Youtube csatornánkon és Facebook oldalunkon.

Panaszkezelési szabályzatunk.

© 2016

Please publish modules in offcanvas position.